Je kan bij Salon 4 you terecht voor Medical taping voor diverse lichamelijke klachten.

Medical taping richt zich met name op verlichting en ondersteuning van diverse spier- en gewrichtsklachten. Te denken aan fibromyalgie (weken delen reuma), artroseklachten maar ook bij voetproblemen zoals een Hallux valgus, hielspoor, spierklachten van voet en enkel, enkelverstuiking, een instabiel enkelgewricht, verkeerde stand van de tenen, ingegroeide teennagels. Ook litteken genezing bevorderen, blauwe plekken door een val sneller laten genezen.

Wat doet Medical taping?

De tape voelt als een tweede huid en door zijn elasticiteit en het lichte gewicht beweegt hij prima met je eigen huid mee. De tape zorgt ervoor dat lichaamseigen herstelprocessen in het lichaam worden  geactiveerd. Het verbeteren van de spierfunctie, belemmeringen in de bloedcirculatie opheffen en de lymfe afvoer stimuleren zijn de belangrijkste effecten van het tapen. Daarnaast zorgt de tape voor verlichting van de pijn of klachten en geeft het meer stabiliteit aan gewrichten. De liftende werking van de Medical tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe afvoer wordt hersteld.

Vaak zijn er meerdere tape behandelingen nodig om het juiste effect te bereiken. De tape kan ook verlichting geven tot het moment dat bijvoorbeeld uw steunzolen klaar zijn of een ander medisch hulpmiddel.

Je kunt met de tape alles doen wat je normaal in het dagelijks leven ook doet. Ook douchen kan met de tape.

* Voor elke lichamelijke klacht gelden andere tape adviezen en richtlijnen.

Op dit moment is het tapen van hooikoortsklachten al mogelijk in mijn praktijk. 

Op korte termijn zullen er ook andere behandelingen mogelijk zijn.

Alle info hierover lees je in de aparte tabbladen op deze pagina.

Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen door een mail te sturen via de contactpagina of door te bellen naar 0637173914